Tuesday, May 19, 2009

Fenerde Teknik direktörlüge Rijkaard-Hooijdonk İkilisi mi Geliyor !

Fenerde Teknik direktörlüge Rijkaard-Hooijdonk İkilisi mi Geliyor !
Posted On 19 Mayıs 2009 Salı at zaman: 02:53 by Lig Tv ,Justin Tv ,izle


Fenerbahçe Yönetimi, Aragones in yerine takımı Rijkaard-Hooijdonk ikilisine emanet etmeyi planlıyor.

Fenerbahçe, Hiddink’in gönderilmesinin ardından 19 yıl sonra Hollanda ekolüne geri dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Sarı-lacivertliler’in yeni sezondaki transfer planı yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Aziz Yıldırım yönetiminin, öncelikle takımı göze hoş gelen futbol yapısıyla dikkati çeken Hollanda ekolüne göre bina etmeyi düşündüğü ortaya çıktı. Bu yüzden de bileti kesilen Aragones’in yerine düşünülen isimler arasında Frank Rijkaard ismi öne çıktı. Fenerbahçe yönetimi, Barcelona’da kariyeri zirve yapan, bu sezon takım çalıştırmayan Rijkaard’ın yardımcılığı için ise sürpriz bir isimde karar kaldı.

TAZMİNAT KABARABİLİR

Başkan Aziz Yıldırım’ın “Avrupa Şampiyonu olmuş bir hocayı kovamayız” demesine rağmen Aragones’in gönderilememesindeki ana sebebin sözleşmesindeki özel madde olduğu ortaya çıktı. İspanyol hoca, imza atmadan önce yönetimin takıma çok müdahale ettiğini öğrenip, avukatı Vicente Montes kanalıyla kontratına “Kesinlikle işime karışılmayacak” maddesini ekletti. Yönetim, hemen ipleri koparmaları halinde Aragones’in bu maddeyi gerekçe gösterip tazminat pazarlıkları sırasında elini güçlendirmesinden çekiniyor. Bu yüzden sezonun bitmesi bekleniyor.

HOOIJDONK UNUTULMADI

2003-2005 arası Sarı-Lacivertli formayı giyen, kulübe olan sevgisini her seferinde dile getirerek taraftarın gönlünde taht kuran Pierre van Hooijdonk’un, Rijkaard’ın yardımcısı olması fikri ağırlık kazandı. Hooijdonk’un, Rijkaard’ın Türkiye’ye uyum sürecini hızlandırma konusunda da yardımcı olacağı düşünülüyor. Ayrıca Hollandalı eski futbolcunun, Christoph Daum dönemindeki şampiyonlukta takıma itici güç olduğu hatırlatılarak, böyle bir operasyona olumlu bakılıyor.

Yıldırım yumuşadı

Pierre van Hooijdonk’un son maaşını alamadığı için FIFA’ya başvurmak zorunda kalmasını unutamayan Başkan Aziz Yıldırım’ın, yönetici arkadaşlarından gelen baskılar karşısında Fenerbahçe’nin Hollandalı eski yıldızına karşı sert tavrını yumuşattığı öğrenildi. HABERTÜRK’teki röportajında kulüple sorunlu ayrılan Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio ve Stephen Appiah’a kapıların açık olduğunu söyleyen Yıldırım’ın, Hooijdonk’un da antrenör olarak dönüşüne karşı çıkmadığı bildirildi. Van Hooijdonk, futbola nokta koyduktan sonra Türkiye’ye sık sık gelip sarı-lacivertli ekibin maçlarını tribünden takip etmiş, “Mutlaka bir gün antrenör olarak İstanbul’a geri döneceğim. Buna inanıyorum” mesajı vermişti.

Kaynak:HABERTÜRK

No comments:

Post a Comment